Duizeligheid

HomeUw zorgvraagDuizeligheid

Duizeligheid

HomeUw zorgvraagDuizeligheid

Duizeligheid

Duizeligheid is voor veel mensen een angstige ervaring wat een grote impact kan hebben op het dagelijks functioneren. Voor hulpverleners is het ook een complexe pathologie die verschillende oorzaken kan hebben.
Het duizeligheidsnetwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten is opgezet om mensen met duizeligheidsklachten snel de juiste diagnose, begeleiding en behandeling te kunnen bieden. Alle leden werken uniform en volgens dezelfde behandelmethoden naar de allerlaatste inzichten. Als u op zoek bent naar verlichting van duizeligheidsklachten kunt u een afspraak maken bij een van onze aangesloten fysiotherapeuten.

Fysiotherapeuten Vereniging het Gooi en Omstreken
BPPD

BPPD, oftewel Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid, is een veelvoorkomende oorzaak van duizeligheid. Deze wordt uitgelokt door bewegingen van het hoofd, zoals omhoog kijken, bukken en omdraaien in bed. Deze aandoening is goed te behandelen. Onze fysiotherapeuten kunnen helpen bij het uitvoeren van specifieke manoeuvres, zoals de Epley manoeuvre, die de loszittende kristallen in het binnenoor herpositioneren en hiermee de symptomen verlichten of doen verdwijnen. Met gerichte oefeningen en advies streven we ernaar om duizeligheid te verminderen en uw dagelijks functioneren te verbeteren.

PPPD

Functionele duizeligheid, ook wel bekend als Persistent Posturale Perceptuele Duizeligheid (PPPD), kan een uitdaging vormen voor degenen die ermee te maken hebben. Deze aandoening wordt gekenmerkt door duizeligheid die aanwezig kan zijn in rust of b.v. door het zien van bewegende beelden. Onze benadering richt zich op het her trainen van het evenwichtssysteem en het verminderen van overgevoeligheid voor beweging en omgevingsprikkels. Met een combinatie van vestibulaire revalidatie en ontspanningstechnieken helpen onze fysiotherapeuten u om de controle terug te krijgen over uw evenwicht en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Ménière

Ménière is een complexe aandoening die gepaard gaat met symptomen zoals ernstige duizeligheid, gehoorverlies, oorsuizen en drukgevoel in het oor. Hoewel er geen genezing is, kunnen onze fysiotherapeuten helpen bij het beheersen van de symptomen en het verbeteren van uw kwaliteit van leven. Door middel van vestibulaire revalidatie en balansoefeningen streven we ernaar om duizeligheid tussen de aanvallen te verminderen en uw balans te verbeteren. Daarnaast hebben we korte lijnen met zorgverleners die u kunnen ondersteunen en adviseren hoe om te gaan met de emotionele en sociale impact van deze aandoening, zodat u weer grip krijgt op uw leven.

Vestibulaire migraine

Vestibulaire migraine is een aandoening die duizeligheid en evenwichtsproblemen veroorzaakt, vaak in combinatie met migraineaanvallen. Gelukkig kunnen onze fysiotherapeuten helpen bij het leren beheersen van deze symptomen en het verbeteren van uw dagelijks functioneren. Met een combinatie van vestibulaire revalidatie, gerichte oefeningen en leefstijlaanpassingen streven we ernaar om u beter te leren omgaan met deze vorm van duizeligheid. Mogelijk draagt dit bij aan uw welzijn.

Hyperventilatie

Hyperventilatie is een ontregelde ademhaling welke kan leiden tot duizeligheid, benauwdheid en andere ongemakken. Door middel van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen leren we u hoe u uw ademhaling kunt reguleren en kalmeren. Met deze aanpak kunt u de controle terugwinnen over uw ademhaling en symptomen verminderen. Samen werken we aan het herstellen van uw evenwicht en welzijn, zodat u zich weer comfortabel kunt voelen in uw eigen lichaam.

Enkel/dubbelzijdig evenwichtuitval

Enkel- of dubbelzijdige evenwichtsuitval, zoals bij neuritis vestibularis, kan plotseling optreden en uw dagelijkse leven verstoren. Door middel van vestibulaire revalidatie, aangepaste oefeningen en strategieën voor compensatie helpen we u om uw evenwicht te verbeteren en uw zelfstandigheid te herwinnen. Samen werken we aan het opbouwen van vertrouwen in uw bewegingen en het maximaliseren van uw functioneren, zodat u weer vol vertrouwen kunt deelnemen aan uw dagelijkse activiteiten.

Orthostatische hypotensie

Orthostatische hypotensie, waarbij de bloeddruk plotseling daalt bij het opstaan, kan duizeligheid en een licht gevoel in het hoofd veroorzaken. Onze fysiotherapeuten kunnen u advies geven over houdingsveranderingen, geleidelijke bewegingsoefeningen en strategieën om de bloeddruk te reguleren. Door middel van gerichte interventies streven we ernaar om uw symptomen te verminderen en uw functioneren te verbeteren, zodat u weer veilig en zelfverzekerd kunt bewegen in het dagelijks leven.

Samenwerkingspartners

De samenwerking tussen het netwerk en de fysiotherapeut wordt vastgelegd in een verklaring. Via het FVGO mailadres (info@fvgonet.nl) zijn voorwaarden voor toelating van fysiopraktijken op aanvraag beschikbaar. Meer informatie kunt u vinden op

ZORGZOEKER

Search
Verbreed zoekopdracht tot